Adela Vinczeová a Viktor Vincze - ODCHODY VLAKOV

Premiéra:23. september 2019
Dĺžka:80 minút

Vynaliezavá a invenčná komédia pre dvoch hercov z pera legendárneho autora Petra Zelenku na motívy hry Michaela Frayna.

ODCHODY VLAKOV sú príbehom dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah. Počas 80 minút prináša hra množstvo zábavných a krkolomných situácií. Tragikomické konanie oboch hlavných postáv odráža ich túžbu po uznaní a vzájomnej blízkosti na javisku i mimo neho. Komický a zároveň citlivý príbeh nabáda k zamysleniu sa nad rolami, ktoré v živote všetci hráme a často nedokážeme určiť, ktorá z nich je tou pravou.

Predstavenie je výnimočné netradičným spracovaním príbehu, scenára a réžie i hereckým obsadením televíznych moderátorov Adely Vinczeovej a Viktora Vinczeho.

Účinkujú: Adela Vinczeová, Viktor Vincze

Scenár: Petr Zelenka

Hudba: Norbert Vizvári

Réžia a dramaturgia: Viktor Vincze st.

„Hra Odchody vlakov (Odjezdy vlaků) je adaptací hry Michaela Frayna Chinamen. Autorská práva zastupuje Aura-Pont s.r.o., Veslařský ostrov 62, 147 00 Praha 4.“

ADELA A VIKTOR VYRAZIA SO SVOJIM DIVADLOM NA DOTERAZ NAJDLHŠIE TURNÉ!

Vypredané sály vo viac ako tridsiatich mestách, tisíce divákov naprieč Českom a Slovenskom a netradičné herecké obsadenie televíznymi moderátormi. To je rafinovaná komédia Odchody vlakov, ktorá sa túto jeseň opäť vráti na divadelné dosky.

Po letnej prestávke majstrovsky dôvtipné dielo z pera legendárneho Petra Zelenku zavíta do ďalších dvadsiatich kultúrnych stánkov. Záujem o hereckú prvotinu Adely a Viktora Vinczeovcov, jediných hercov predstavenia neutícha, preto na mapu turné pridávajú aj miesta, ktoré ešte nenavštívili a premiérovo si vyskúšajú aj pražské publikum.

„Je to pre mňa výnimočný projekt v tom, že ako moderátorka si môžem publikum počas práce „upratať“, ako potrebujem. Tu nemám kam odbočiť, musím sa držať scenára a to aj vtedy, keď cítim, že diváci nechápu a chcela by som im povedať – vydržať znamená pochopiť“!“, priznáva so smiechom Adela, pre ktorú je to vôbec prvá herecká skúsenosť. „Našťastie to za teba povie nahrávka pred predstavením, ktorú si pozorný divák všimne. Táto veta sa stala takým malým varovaním pre nových divákov, ale viac nevysvetlím,“ dopĺňa záhadne Viktor.

Tragikomédiu plnú nečakaných zvratov, krkolomných situácií a láskavého humoru uvidia diváci do konca roka 2019 v Michalovciach, Stropkove, Liptovskom Mikuláši, Bytči, Myjave, Dubnici nad Váhom, Zlatých Moravciach, Poprade, Leviciach, Námestove, Zvolene, Prahe, Malackách, Trenčíne, Bánovciach nad Bebravou, Rimavskej Sobote, Turčianskych Tepliciach, Brezne a v Bratislave.

Vstupenky: ticketportal.sk

FB: Odchody vlakov – Adela a Viktor

Fotogaléria

Nájdi svoj film