Cestovateľský festival Cestou necestou v Michalovciach

Premiéra:12. marec 2020
Dĺžka: minút

Cestovateľský festival Cestou necestou opäť v priestoroch Zlatého býka v Michalovciach.

Navštívime dokonalú prírodu Islandu, mega vtipný Filip nás prevedie Nepálom a porozprávame si aj o kaukazkých perlách Gruzínsku a Arménsku.

18:00 Gabo Antal – Život a cestovanie na Islande

Ako fotograf som vždy sníval o dychberúcich záberoch z krajiny ľadu a ohňa. Chcel som však spoznať Island z prvej ruky, nie len ten z turistických príručiek. Byť v bezprostrednom kontakte s domácimi a spoznať ich mentalitu. A tak vám porozprávam, ako som sa zamestnal na Islande, precestoval ho krížom-krážom a zažil úžasné zážitky, aké sa inde zažiť nedajú. Prezradím vám prečo si Islanďania myslia, že Slovensko, to je tam niekde, kde sa pije veľa vodky, ktoré islandské slovíčka akoby prebrali z nášho jazyka, či si pred rande Islanďania musia skontrolovať svoj rodokmeň, aby náhodou nešli na rande so svojím príbuzným a mnoho ďalších vtipných aj vážnych zaujímavostí.

19:00 – 19:10 prestávka

19:10 Filip Jánošík Lehotský – Jánošík na úteku: Nepál

O tom ako som sa rozišiel, dal výpoveď a utiekol sám do nepálskych Himalájí na mesiac. Absolvoval som Annapurna circuit (+ Tchilicho lake) za 15 dní a sprievodca, ktorého som zatracoval mi napokon zachránil život.

20:10 – 20:20 prestávka

20:20 Andrea Turanská -Kaukazské perly na hranici Európy a Ázie – Gruzínsko a Arménsko

Dve krajiny s bohatou a napriek svojej blízkosti, veľmi odlišnou históriou. Arménsko sa všeobecne pokladá za najchudobnejšiu postkomunistickú krajinu. Toto tvrdenie však neplatí o jeho kultúrnom dedičstve. Ako kolíska kresťanstva si uchránilo množstvo kostolíkov, kláštorov a kultúrnych pamiatok. Gruzínsko je na tom podobne. Okrem toho boli obe tieto krajiny vďaka svojej polohe obdarené prekrásnou prírodou a neskutočnou rôznorodosťou. Každý, kto ich navštívi, pokladá ich za kúsok raja na Zemi. Vysoké štíty, nekonečné pasienky, zakvitnuté lúky, vinohrady plné sladučkého hrozna a v Gruzínsku dokonca i more. Vydáme sa na cestu pestrým Kaukazom, zaplávame si v tyrkysovej vode horských kaňonov, pripijeme si s domácimi čačou na svojich predkov a prenocujeme v ich jednoduchých príbytkoch…

Web TU

Vstupné 6,-€

Fotogaléria

Nájdi svoj film